Hlavní navigace

E-shopy čeká změna: prodej za hranice se bude řídit předpisy země zákazníka

16. 12. 2009
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Evropská unie od 17. prosince jednoznačně upravuje pravidla internetového obchodování – obchod se řídí zákony země zákazníka. Nařízení se však může obrátit proti nakupujícím, protože existují obavy, že místo sledování legislativy v jednotlivých zemích obchodníci omezí prodej do zahraničí. Evropská komise přitom letos vyjádřila znepokojení nad neslavnými možností nakupovat ze zahraničí a vyhlásila potřebu zjednodušit patřičné předpisy. Tématu se věnuje dnešní článek E-shopy čeká změna: Než…

Evropská unie od 17. prosince jednoznačně upravuje pravidla internetového obchodování – obchod se řídí zákony země zákazníka. Nařízení se však může obrátit proti nakupujícím, protože existují obavy, že místo sledování legislativy v jednotlivých zemích obchodníci omezí prodej do zahraničí. Evropská komise přitom letos vyjádřila znepokojení nad neslavnými možností nakupovat ze zahraničí a vyhlásila potřebu zjednodušit patřičné předpisy. Tématu se věnuje dnešní článek E-shopy čeká změna: Než prodáte zboží za hranice, nastudujte si tamní legislativu z našeho sesterského business serveru Podnikatel.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).