Hlavní navigace

E15: Digitální dokrývače ČT by měly zajistit ČRa nebo Towercom

20. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
20. 1. 2009

Podle ekonomického deníku E15 jedná Česká televize v současné době se dvěma subjekty, které by vybudovaly síť digitálních dokrývačů multiplexu 1. Konkrétně jde o České Radiokomunikace a společnost Towercom, která je dominantním poskytovatelem vysílacích služeb na Slovensku a provozovatelem satelitní platformy Skylink. Jednání pro list potvrdila tisková mluvčí ČRa Marie Fianová. Česká televize a radiokomunikace nyní jednají o dokrytí oblastí, kde již byla dokončena výstavba vysílačů, konstatovala Fianová.

MMF24

K TÉMATU: O dokrývačích multiplexu 1 v západních Čechách se rozhodne do půl roku

Již v prosinci loňského roku serveru DigiZone.cz systémový inženýr ČT Karel Moulík řekl, že by se o rozhodnutí výstavby digitálních opakovačů a dokrývačů mělo rozhodnout v horizontu tří až šesti měsíců. Fianová deníku sdělila, že se jedná o oblast západních Čech. Nabídku jsme předložili a nyní čekáme na rozhodnutí ČT, kterých lokalit se bude první vlna dokrývání týkat, dodala. Výhodou dokrývačů by měla být např. možnost poskytovat služby tzv. eGovermentu, což by ovšem pro diváky znamenalo nutnost vlastnit set-top-box se zpětným kanálem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).