Hlavní navigace

eBay po omezení z loňského roku definitivně končí s prodejem slonoviny

22. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Online aukční síň eBay oznámila, že se hodlá aktivně připojit k celosvětovému boji proti pytláctví, od prvního ledna 2009 kompletně zastaví prodej slonoviny na svých aukcích. S informací včera přišla agentura Reuters. Aukční server se rozhodl zakázat aukce paušálně bez ohledu na to, zda-li se jedná o legální nabídku nebo prodej pocházející z pytláctví. Bez zajímavosti není ani fakt, že oznámení aukční společnosti přišlo jen krátce před vydáním tiskové zprávy Mezinárodního fondu pro ochranu…

Online aukční síň eBay oznámila, že se hodlá aktivně připojit k celosvětovému boji proti pytláctví, od prvního ledna 2009 kompletně zastaví prodej slonoviny na svých aukcích. S informací včera přišla agentura Reuters. Aukční server se rozhodl zakázat aukce paušálně bez ohledu na to, zda-li se jedná o legální nabídku nebo prodej pocházející z pytláctví. Bez zajímavosti není ani fakt, že oznámení aukční společnosti přišlo jen krátce před vydáním tiskové zprávy Mezinárodního fondu pro ochranu zvířat (IFAW). V té se uvádí, že internetové aukce dnes tvoří jeden z nejúčinnějších kanálů při prodeji výrobků z ohrožených živočišných druhů. Co se týče prodejů slonoviny, celé dvě třetiny internetového obchodu s touto komoditou přitom připadá právě na eBay.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).