Hlavní navigace

eBay hodlá investovat v Jižní Koreji

14. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost eBay začala v poslední době vyvíjet poměrně horečnatou aktivitu na Dálném východě. Včera vyšlo prostřednictvím deníku New York Times najevo, že eBay plánuje vstoupit na jihokorejský trh. Zástupci aukční síně již začali jednat se společností Interpark Corporation o odkupu jejího 15 procentního podílu v Gmarket Inc. Hodnota samotných akcií Gmarket díky tomu na krátko vyskočila o celých 15 procent. Oba podniky již požádaly u korejské komise pro hospodářskou soutěž o vydání souhlasu s…

Společnost eBay začala v poslední době vyvíjet poměrně horečnatou aktivitu na Dálném východě. Včera vyšlo prostřednictvím deníku New York Times najevo, že eBay plánuje vstoupit na jihokorejský trh. Zástupci aukční síně již začali jednat se společností Interpark Corporation o odkupu jejího 15 procentního podílu v Gmarket Inc. Hodnota samotných akcií Gmarket díky tomu na krátko vyskočila o celých 15 procent. Oba podniky již požádaly u korejské komise pro hospodářskou soutěž o vydání souhlasu s převodem. Zatím není úplně jasné, jak hodlá eBay s podílem naložit, Gmarket totiž zatím pro eBay představoval spíše silného konkurenta, ve kterém vlastní další významný podíl například Yahoo. Gmarket v Jižní Koreji eviduje 14,7 miliónů uživatelů, tedy více než pětinu obyvatel země a v poslední meziroční bilanci vykázaly jeho akcie nárůst o necelých 12 procent, čímž se cena za akcii přiblížila hodnotě akcií eBay.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).