Hlavní navigace

Názory k článku Economia Online bude platit!!

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 2. 2001 9:40

    Petr Štěpánek, EconomiaOnLine (neregistrovaný)
    Asi je nutné citovat nezpochybnitelnou řeč čísel - část z tiskové zprávy Economia OnLine, která reagovala na překvapivou TZ Macronu:

    "Macron Software uznal oprávněnost výhrad EOL vůči listopadové a prosincové faktuře, které byly předmětem sporu a vystavil k nim dobropisy. Faktury Macron Software byly vystaveny na částku cca 564 tis. Kč bez DPH. Economia Online rozporovala z těchto faktur cca 490 tis. Kč. V této výši vystavil nyní Macron Software dobropisy. Economia Online nerozporovala a v termínu splatnosti uhradila částku cca 74 tis. Kč. (Údaj, který uvádí ve své tiskové zprávě Macron Software se týká lednové faktury, která nebyla předmětem sporu)."

    Ke spekulacím kdo, kolik a na čem vydělal lze jen dodat, že Macron Software se předčasným vypovězením smlouvy připravil o významnou částku - v únoru a březnu již na ziscích EOL participovat nebude.
    Nemuselo k tomu dojít, kdyby Martin Šafář vyslechl naše naléhání a v den, kdy Macron poprvé (a bez varování - informaci jsme dostali technika(!), kterému jsme volali, aby napravil další z častých výpadků provozu) neodmítl vyslechnout stejné argumenty, na základě kterých o dva týdny později Macron Software naše výhrady k faktuře uznal. Na kolik Macron Software jeho manažerské selhání přišlo, si musí spočítat sami.
    Globe Internet iHNed a další servery rekonstruoval nikoli za provizi, ale na základě standardního smluvního vztahu.
    K perexu tohoto článku lze dodat pouze to, že v EOL se již stalo zvykem, že popel na hlavu si sype Macron.
  • 7. 2. 2001 10:06

    Marek Polakovic (neregistrovaný)
    Ona se Economia, respektive EOL v podstatě zachovali velmi rozumně. Dokud měli jenom projekt, potřebovali jméno a návštěvnost WebOffice, která jim umožnila výrazně snížit náklady na vstup na trh a oslovit přesně tu cílovou skupinu, kterou mají i HN. I proto byla Economia ochotna akceptovat poměrně vysokou provizi na příjmech serveru, požadovanou Macronem. Dnes je ale situace jiná - ihned je relativně zaběhnutý (i když zůstává daleko za svým potenciálem) a má svou stabilní klientelu. Smlouva s Macronem je dnes (nebo spíš byla) těžkou koulí na noze a v EOL zavládlo přesvědčení, že je třeba se přestat dělit, "protože už jsme dost velcí a dost silní a už je nepotřebujeme". Spor o faktury proto nebyl ničím jiným, než relativně dlouho připravovaným zastíracím manévrem pro změkčení tíživé smlouvy nebo i její případné zrušení. A zdá se, že se povedlo.
  • 8. 2. 2001 12:46

    Petr Štěpánek, EconomiaOnLine (neregistrovaný)
    To je zajímavá spekulace, ale smlouva s Macron Software měla vypršet v březnu 2001, těch pár dní bychom to ještě vydrželi... :-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).