Hlavní navigace

EinsFestival plánuje stálé vysílání ve formátu HDTV

12. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
12. 11. 2008

Německý kulturní kanál EinsFestival, který při významných příležitostech, jako je např. mezinárodní veletrh IFA, vysílá vždy ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV), pravděpodobně plánuje stále šíření svého obsahu v tomto formátu. Podle informací z této televize by se mohlo již začátkem ledna příštího roku objevit HD vysílání EinsFestivalu na satelitu Astra 19.2 st. vých. Kapacitu na transpondéru 101 má ARD trvale u SES pronajatou a využívá ji pro šíření obrazu ve vysokém rozlišení. V první fázi by se však vysílala v HDTV pouze čtvrtina programu.

EinsFestival HD by měl do budoucna nabídnout ve vysokém rozlišení seriály, filmy, dokumentární pořady, koncerty, apod. Řádné vysílání v HDTV plánují německé veřejnoprávní televize na rok 2010, v souvislosti se Zimními olympijskými hrami ve Vancouveru. Ke stejnému datu váže start pravidelného HD vysílání také Česká televize. Už dnes ale vysílá prostřednictvím satelitu Astra 23.5 st. vých. TV Nova.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).