Hlavní navigace

Evropská komise chystá regulaci cen SMS a datových služeb

15. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Evropská komise skutečně bude chtít regulovat ceny SMS a datových služeb v rámci roamingu, o čemž se spekuluje již několik měsíců. Předseda Evropské komise José Barroso a eurokomisařka Viviane Redingová oznámili, že ceny jsou těžce předražené a komise proto prý začne připravovat řešení, které by je mělo snížit. Občané Evropské unie mají právo zasílat v zahraničí textové zprávy, aniž by byli oškubáni. Poplatky za roaming už příliš vysály peněženky zákazníků, nebrala si servítky eurokomisařka…

Evropská komise skutečně bude chtít regulovat ceny SMS a datových služeb v rámci roamingu, o čemž se spekuluje již několik měsíců. Předseda Evropské komise José Barroso a eurokomisařka Viviane Redingová oznámili, že ceny jsou těžce předražené a komise proto prý začne připravovat řešení, které by je mělo snížit. Občané Evropské unie mají právo zasílat v zahraničí textové zprávy, aniž by byli oškubáni. Poplatky za roaming už příliš vysály peněženky zákazníků, nebrala si servítky eurokomisařka Viviane Redingová. (Finanční noviny)

Stejně jako v případě zavádění regulace ceny hovorů v rámci roamingu, i teď se plánovaná opatření nelíbí mobilním operátorům. Regulaci v této podobě vnímáme jako krátkodobé a populistické opatření, které jen uměle zmrazí ceny. Nemyslí na budoucnost, zejména na rozvoj sítě a nových technologií a služeb pro zákazníky. Mnohem efektivnější je konkurence. Právě díky ní klesají ceny za hlasový i datový roaming či SMS ze zahraničí o desítky procent ročně, tvrdí Miroslav Čepický z českého Vodafonu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).