Hlavní navigace

Email.cz spouští testování protokolu IMAP

12. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

IMAP v podání české freemailové služby Email.cz portálu Seznam.cz připomíná Yettiho: často se o něm mluví, ale nikdo ho pořádně neviděl. Seznam.cz zavedení podpory protokolu IMAP slibuje a zase dementuje už několik let. Nyní spouští alespoň jeho poloveřejné testování. Zájemci o účast se mohou hlásit na e-mailu imap-beta@firma.seznam.cz. Jedná se o zkušební provoz, zájemcům, kteří se ozvou na uvedenou adresu, bude během několika málo dní od žádosti IMAP povolen, uvádí Seznam Blog. Počet testerů…

IMAP v podání české freemailové služby Email.cz portálu Seznam.cz připomíná Yettiho: často se o něm mluví, ale nikdo ho pořádně neviděl. Seznam.cz zavedení podpory protokolu IMAP slibuje a zase dementuje už několik let. Nyní spouští alespoň jeho poloveřejné testování. Zájemci o účast se mohou hlásit na e-mailu imap-beta@firma.sez­nam.cz. Jedná se o zkušební provoz, zájemcům, kteří se ozvou na uvedenou adresu, bude během několika málo dní od žádosti IMAP povolen, uvádí Seznam Blog. Počet testerů je omezen, takže si zájemci mají pospíšit.

IMAP slíbil Seznam.cz už v úvodu letošního roku. Nejde ale o jeho první příslib. Před lety se na titulní stránce služby zobrazovala informace, že IMAP bude v dohledné době. Tehdy šlo ještě o funkci, kterou zase tolik freemailových poskytovatelů zdarma nenabízelo. Pak ovšem v roce 2005 Ivo Lukačovič prohlásil, že IMAP v dohledné době nebude, protože integrovatelné open source řešení na žádané úrovni nebylo nalezeno a pro vytvoření vlastní technologie je IMAP prý příliš okrajovou záležitostí. O podpoře protokolu IMAP se opět začalo veřejně mluvit loni, ale doposud bez hmatatelného výsledku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).