Hlavní navigace

Epic Drama posiluje. Má práva mj. na Versailles, Mr. Selfridge, Poldark či Endeavour

18. 12. 2017
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Viasat World finalizoval smlouvy na řadu zajímavých seriálů, včetně například jejich odloženého sledování. Vysílány budou s českým dabingem.

Viasat World oznámil, že uzavřel smlouvy se společnostmi ITV Studios Global Entertainment a Banijay Rights na poskytnutí další dramatické tvorby pro jeho nový kanál Epic Drama, který u nás a v dalších zemích odstartoval 14. prosince 2017. Navíc získává práva nejen na vysílání na placených kanálech, ale i na odložené přehrávání a na video na vyžádání (VoD). V Česku a na Slovensku budou vysílány s českým dabingem.

Společnost ITVS GE patří mezi dodavatele obsahu pro faktograficky zaměřené kanály Viasat. Nová smlouva o poskytnutí nabídky hraných seriálů staví právě na tomto úspěšném dlouhodobém partnerství. Společnost Banijay Rights pak Viasatu dodá své prestižní seriály Restaurant a Versailles. Caroline Torrance, která je ve společnosti Banijay Rights odpovědná za hrané pořady, k tomu řekla: Velmi nás těší, že můžeme rozvíjet a posilovat vztahy se společností Viasat World. Tyto dva seriály jsou skutečně špičková díla a jsme si jisti, že si po spuštění kanálu Epic Drama v mnoha zemích získají pozornost širokého publika.

NAPSALI JSME: Viasat World získal obsah pro nový kanál Epic Drama od společnosti All3Media International

Nový kanál Epic Drama odstartoval v Česku a na Slovensku (včetně popisu dalšího obsahu)

Epic Drama má už i české webové stránky, byť místy ještě trochu kostrbaté (program stanice).
Autor: Bohumil Herwig

Epic Drama má už i české webové stránky, byť místy ještě trochu kostrbaté (program stanice).

Karin Heijink, viceprezidentka společnosti Viasat World odpovědná za obsah a produkty, nákup komentovala s tím, že ITVS GE a Banijay Rights jsou pro Viasat World přirozenými partnery. Disponují úžasným katalogem špičkového obsahu a my zase velmi dobře známe diváky. Možnosti synergií jsou proto zřejmé. Velmi oceňujeme, že můžeme díky těmto smlouvám rozšířit programovou skladbu kanálu Epic Drama i u nelineárních platforem o výběr z té nejlepší televizní seriálové tvorby, jaká kdy vznikla.

Nová stanice Epic Drama se v Česku uváděla stylově.
Autor: Chillicom

Nová stanice Epic Drama se v Česku uváděla stylově.

A co budete mít možnost na tomto novém placeném kanálu vidět? Vedle například obsahu od All3Media International a už zmiňovaných seriálů jako Policajt: New York, rok 1865, Borgia či Klondike jsou tu nyní další, neméně atraktivní díla.

Pořady uvádíme s oznámenými názvy (doplňujeme i původní) a v titulku vždy najdete, kolik řad je momentálně zakoupeno. Pokud existují další, je to uvedeno na konci popisu příslušného seriálu. O snímku Nevěstky (Harlots) jsme se už zmiňovali, nyní ještě doplňujeme video.

Beowulf – Návrat do Shieldlandu (fantasy seriál, jedna řada)

Nové ztvárnění příběhů jednoho z nesmrtelných hrdinů klasické literatury. Po mnoha letech se Beowulf vrací do Herotu, aby dal poslední sbohem svému bývalému poručníkovi Hrothgarovi. Jeho příjezd je ale doprovázen nepokoji uvnitř kmene. V atmosféře politických konspirací neprobíhá Beowulfův návrat tak, jak si představoval. Výpravné drama o Beowulfově úsilí stát se skutečným mužem a hrdinou při obraně svých milovaných před stále nepřátelštějším okolním světem. (Beowulf: Return to the Shieldlands, Velká Británie, 2016)

Endeavour (krimi drama, pět řad)

Děj tohoto seriálu předchází mnohadílnému Inspektoru Morsemu a odehrává se především v anglickém Oxfordu v 60. letech. Shaun Evans ztvárnil mladého Endeavoura Morseho, který začíná svoji kariéru jako detektiv konstábl v oddělení vyšetřování policejního sboru univerzitního města. (Velká Británie, 2012–2017)

Lightfields (drama, minisérie)

Píše se rok 1944 a mladý přesídlenec se nastěhuje k Felwoodově rodině na statek Lightfields, aby se zapojil do válečného úsilí. Usedlost ale poznamenala tragédie a dlouhé roky na všechny její obyvatele dopadá tíseň a smutek. Otázky zůstávají nezodpovězené, pravda skrytá a zlo nepotrestáno. Pětidílné drama sleduje osudy tří rodin žijících na jedné farmě během tří různých období: 1944, 1976 a 2012. Všechny příběhy jsou propojeny duchem mladé dívky, která zemřela za záhadných okolností. (Velká Británie, 2013)

Nevěstky (historické drama, dvě řady)

Špičkový tvůrčí tým a hvězdné obsazení. Silně emotivní drama, které se odehrává v kosmopolitním gregoriánském Londýně 18. století, nabízí nový, odvážný pohled pod pokličku tehdejší nejlukrativnější komerční aktivity – obchodu se sexem. (Harlots, Velká Británie, USA, 2017)

Pan Selfridge (životopisné drama, čtyři řady)

U nás dobře známý výpravný seriál vznikl podle životopisné knihy Shopping, Seduction & Mr. Selfridge z pera Lindy Woodheadové a popisuje skutečný životní příběh Harryho Gordona Selfridge, okázalého a vizionářského zakladatele slavného londýnského obchodního domu Selfridges, který do dnešních dnů hrdě stojí na svém místě na Oxford Street. Rodilý Američan Selfridge přichází do Londýna v roce 1908 a po negativních zkušenostech s provozem místních obchodních domů se rozhodne vybudovat a otevřít svůj vlastní velkolepý podnik a ukázat upjaté anglické společnosti, že nakupování může být vzrušující zábava. (Mr. Selfridge, Velká Británie, 2013–2016)

Poldark (drama, dvě řady)

Seriál na motivy románů Winstona Grahama se odehrává v 18. století v Cornwallu a sleduje osudy Rosse Poldarka, který se vrací domů po bojích v Americe, dozvídá se o smrti svého otce a navíc ho celá rodina i přátelé doteď měli za mrtvého. Žena, kterou miloval, je zasnoubená s jeho bratrancem, který navíc dědí skoro vše. Drama pojednává nejen o rodině, ale také o životních výzvách a konfliktech mezi hodně chudými, kterých je spousta, a hodně bohatými, kterých je pár. (Velká Británie, 2015–2017, zatím jsou 3 řady)

Případy detektiva Murdocha (krimi, minisérie)

Brilantní, metodický detektiv William Murdoch prosazuje inovativní vyšetřovací metody, s jejichž pomocí řeší nejstrašlivější vraždy v Torontu na přelomu 19. a 20. století. Se svým týmem tak posouvá hranice a řeší zdánlivě neřešitelné záhady. Seriál poukazuje na závažné problémy tehdejší doby, přičemž do vyšetřování každého případu se zapojují skutečné historické postavy. (The Murdoch Mysteries, Kanada, 2004–2005)

Švédský seriál Restaurace (2017).
Autor: Banijay Rights

Švédský seriál Restaurace (2017).

Restaurace (drama, jedna řada)

Emotivně vypjatá rodinná sága o lásce, konfliktu a zradě. Löwanderova rodina provozuje honosnou restauraci Djurgårdskällaren v srdci Stockholmu a každý člen rodiny má o fungování podniku po skončené 2. světové válce jiné představy. Ze sporu o budoucnost se vyvine ostrý rodinný konflikt. Tím, kdo skutečně rozhoduje, je matka Helga, která s pomocí šéfkuchaře Backeho na rodinný podnik dohlíží a nyní stojí před nelehkým úkolem – udržet rodinu pohromadě a zároveň zajistit přežití restaurace v nové době. (The Restaurant, 2017)

Vesnice (drama, šest řad)

Dobový seriál z francouzského venkova sleduje osudy hlavních postav konfrontovaných s každodenními dilematy kolaborace, odboje a přežití za 2. světové války. Co řada seriálu, to jeden rok války. Drama se stupňuje a postavy se ocitají ve stále vypjatějších situacích. (Un village français, Francie, 2009–2017, zatím 7 řad)

BRAND24

Versailles (drama, jedna řada)

Píše se rok 1667. Francouzskému králi Ludvíku XIV. je 28 let a stává se jediným vládcem země. Straší ho vzpomínky z dětství na spiknutí proti jeho otci a nařizuje postavit nejnádhernější palác v Evropě, Versailles. Šlechtici usilují o přístup do honosného zámku a neuvědomují si přitom, že jeho skutečným účelem je uvěznit je a mít pod kontrolou. Vítejte ve světě moci a zrady, lásky, chtíče a boje dvořanů o přízeň krále. (Versailles, 2015–2018)

Přivítali byste kanál Epic Drama na své placené platformě?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).