Hlavní navigace

EU pokutuje Microsoft za neuposlechnutí (aktualizováno)

12. 7. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Evropská komise dnes dala Microsoftu pokutu 280,5 milionů euro (357,3 milionů dolarů), aby potrestala jeho nevyhovění antimonopolnímu rozhodnutí z roku 2004. Přísnost nové pokuty je první svého druhu a přichází vedle rekordní pokuty 497 milionů euro, kterou Evorpská komise uložila Microsoftu v březnu 2004 kvůli zneužívání jeho převládajícího postavení na trhu. (Reuters)

Evropská komise dnes dala Microsoftu pokutu 280,5 milionů euro (357,3 milionů dolarů), aby potrestala jeho nevyhovění antimonopolnímu rozhodnutí z roku 2004.

Přísnost nové pokuty je první svého druhu a přichází vedle rekordní pokuty 497 milionů euro, kterou Evorpská komise uložila Microsoftu v březnu 2004 kvůli zneužívání jeho převládajícího postavení na trhu. (Reuters)

Aktualizace (Jiří Macich v 13:48): Microsoft nový verdikt Evropské komise považuje za nespravedlivý a hodlá jít s případem k soudu. Nevěříme, že nějaká pokuta, natož pokuta v takové výši, by byla přiměřená, řekl právní zástupce Microsoftu Brad Smith. (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor absolvoval Gymnázium Sokolov. A nyní studuje obor. Anglický jazyk a literatura v rámci studijního programu Filologie na. Filozofické fakultě MU.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).