Hlavní navigace

EURid zrušil zhruba 9 000 .eu domén na základě rozhodnutí soudu

6. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zhruba devět tisíc .eu domén bude uvolněno pro opětovnou registraci na základě rozhodnutí Evropského odvolacího soudu. Odebrány byly subjektu „Ms Zheng“ (Zheng Qingying) na základě toho, že soud dospěl k závěru, že registrace byly provedeny se „špatnými úmysly“.  K odvolacímu soudu se vše dostalo poté, co již dříve soud rozhodl o neoprávěném registrování domén a Zhen se odvolal právě k Odovlacímu soudu.

Zhruba devět tisíc .eu domén bude uvolněno pro opětovnou registraci na základě rozhodnutí Evropského odvolacího soudu. Odebrány byly subjektu „Ms Zheng“ (Zheng Qingying) na základě toho, že soud dospěl k závěru, že registrace byly provedeny se „špatnými úmysly“.  K odvolacímu soudu se vše dostalo poté, co již dříve soud rozhodl o neoprávěném registrování domén a Zhen se odvolal právě k Odovlacímu soudu.

The Court of Appeal found that these .eu domain names were registered in bad faith by a Ms Zheng and therefore the registrations were to be terminated.

Doménový kybersquatting byl prováděn ve velkém měřítku, svědčí o tom ostatně i počet uvolňovaných domén – mezi jmény jsou doménová jména odpovídající řadě názvů firem i značek. Uvolněné domény bude možné registrovat znovu zhruba od 24./25. října.

Média upozorňují na nezvládnutí zahájení provozu .eu tld – závratné množství domén bylo registrováno právě doménovými squattery. Jako příklad uvádí to, že 75% .eu domén na Britském a Irském trhu je ve skutečnosti registrováno na několik společnosti. Takových, které jsou efektivně založeny a existují jenom proto, aby mohly provozovat squatting.

BRAND24

Samotná „kauza Zheng“ se přitom táhne už někdy od roku 2007 (viz EURid sídlí (už i) v Praze).

Zdroj: Zheng case – revoked names, Eurid Wins Against Zheng Cybersquatter

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).