Hlavní navigace

Eurovision Song Contest: hledá se píseň pro Lisabon 2018

27. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: eurovisionworld.com
Česká televize se připravuje na další ročník soutěže, kterou každý rok sleduje v přímém přenosu přes čtvrt miliardy diváků ve více než dvaačtyřiceti zemích.

Do nového ročníku může být přihlášena skladba, která nebyla na jakékoli platformě zveřejněna před 1. zářím 2017 a není delší než tři minuty. Hlásit se mohou skladatelé a interpreti z Česka i ze zahraničí, jedinou podmínkou je, aby alespoň jeden z hlavních vokalistů byl Čech.

A protože poslední ročník vyhrál portugalský jazzový zpěvák Salvador Sobral, přesouvá se tentokrát nejsledovanější nesportovní událost do Lisabonu. Autoři a interpreti mají možnost svou píseň přihlásit do 17. listopadu.

NAPSALI JSME: Eurovision Song Contest: výtečně zpracované finále na HbbTV 

cif 24 - early cena - média

Letos přislíbili účast Dasha, Thom Artway, Mikolas Josef, Markéta Konvičková, Pavel Callta, Elis Mráz, Yanna, Mariana Prachařová, Annabelle nebo třeba kapely Doctor Victor, Eddie Stoilow a další. Vítězný interpret či kapela dostanou maximální péči, v rámci níž se chceme nejvíce soustředit na podobu pódiového vystoupení, kterou plánujeme celou připravit v Čechách a přivést do Portugalska, prozrazuje pověřený kreativní producent projektu Jan Potměšil.

Česká delegace připravila k oficiálnímu ohlášení účasti remix písně, která Českou republiku letos reprezentovala v Kyjevě. Skladbu My Turn připravil norský producent Jowst, který na Eurovision Song Contest 2016 získal 10. místo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).