Hlavní navigace

Evropa 2 následuje Frekvenci 1, nabízí tři internetová rádia

21. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 1. 2007

Také Evropa 2 už nabízí tematické hudební programy na internetu. Tři nové stanice spustila ve čtvrtek, dva dny po podobném kroku sesterského rádia Frekvence 1. Programy Evropa 2 Heavy, Evropa 2 Lowrider a Evropa 2 Movin´ lze naladit výlučně na adrese www.evropa2.cz, vysílání nepřerušuje mluvené slovo ani reklama. Každý je zaměřen na jiný druh muziky – Heavy prezentuje tvrdší, rockovou muziku, Lowrider se orientuje na všechny druhy tzv. „černé muziky“ a Movin´ je čistokrevným mixem všech aktuálních tanečních žánrů, přiblížil mluvčí rádia Richard Klatovský.

Podle programového ředitele Evropy 2 Petra Vladyky je rozšíření hudebního formátu rádia vstřícným krokem vůči všem, kdo mají rádi muziku, přičemž vodítkem byl osvědčený a populární formát Evropy 2: Chtěli jsme ještě více uspokojit fanoušky různých stylů muziky hraných na Evropě 2, a tak se tato webová rádia věnují vždy výhradně jednomu ze tří žánrů, které jsou pro naše posluchače do značné míry fenomenální. Posluchači Evropy 2 tak zůstávají se svou oblíbenou stanicí i tehdy, když jsou právě na virtuálním tanečním mejdanu, ve virtuálním rockovém klubu nebo na virtuální hip-hopové párty.

Tipy C

Vedle tří nových stanic vysílá na internetu i původní Evropa 2. Přehrávač každého z rádií má svůj unikátní design, který přesně odpovídá danému hudebnímu stylu, a zobrazuje právě hraný song, jeho interpreta a posledních pět odehraných písní. Evropa 2 je na internetu dlouhodobě nejposlouchanějším rádiem, vysvětluje šéf marketingu rádia Matouš Rek důvod, proč se majitelé rozhodli výrazněji vstoupit na internet. Už v úterý zahájila vysílání internetová rádia Frekvence 1 Legendy a Frekvence 1 Romantika.

Odkaz: internetové vysílání čtyř stanic Evropy 2

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).