Hlavní navigace

Evropa mluví o Linuxu, ale používá Windows

12. 12. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Představitelé evropských států a Evropská komise bojují proti monopolu Microsoftu a vyjadřují podporu open source, nicméně v praxi to vypadá jinak. Podle statistik společnosti IDC 95 procent agendy v evropských zemích využívá právě řešení společnosti Microsoft. Analytik IDC Massimiliano Claps z IDC říká: Nikdo nepřišel a neřekl: Přešli jsme se všemi desktopy a laptopy na Linux. Ani velmi medializované přechody některých francouzských či německých úřadů na alternativní software nepomohly k…

Představitelé evropských států a Evropská komise bojují proti monopolu Microsoftu a vyjadřují podporu open source, nicméně v praxi to vypadá jinak. Podle statistik společnosti IDC 95 procent agendy v evropských zemích využívá právě řešení společnosti Microsoft. Analytik IDC Massimiliano Claps z IDC říká: Nikdo nepřišel a neřekl: Přešli jsme se všemi desktopy a laptopy na Linux. Ani velmi medializované přechody některých francouzských či německých úřadů na alternativní software nepomohly k výraznému zmírnění nadvlády softwaru Microsoftu co se rozšířenosti týče. (Wired)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).