Hlavní navigace

Evropské firmy k upgradu softwaru přistupují opatrně

15. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Symantec zveřejnila výsledky svého průzkumu mezi 1400 pracovníky s rozhodovací pravomocí v oblasti IT v rámci svých firem z Velké Británie, Francie, Německa a Itálie. Hlavní obavou při zvažování upgradu softwaru stolních PC ve firmě je u 35 procent dotázaných bezpečnost. Více než třetina dotázaných se totiž obává, že novější verze softwaru bude pro záškodníky lákavějším cílem, na což by pak jejich společnost mohla doplatit. Celkem 62 procent dotázaných přiznává, že se nechává…

Společnost Symantec zveřejnila výsledky svého průzkumu mezi 1400 pracovníky s rozhodovací pravomocí v oblasti IT v rámci svých firem z Velké Británie, Francie, Německa a Itálie. Hlavní obavou při zvažování upgradu softwaru stolních PC ve firmě je u 35 procent dotázaných bezpečnost. Více než třetina dotázaných se totiž obává, že novější verze softwaru bude pro záškodníky lákavějším cílem, na což by pak jejich společnost mohla doplatit. Celkem 62 procent dotázaných přiznává, že se nechává ovlivnit negativním ohlasem odborného tisku k novému softwaru při zvažování upgradu.

Přístup k upgradům se obecně dosti liší. Jedna třetina podniků v Německu (34 %) uvedla, že spíše upgradují pouze tehdy, pokud by pro ně bylo zdrojem rizik nebo problémů, kdyby neupgradovaly. Čtvrtina italských dotazovaných podniků (26 %) uvedla, že raději počkají do doby, než upgraduje většina trhu a prokáže se, že je technologie bezpečná. Ale 26 % francouzských podniků by uvažovalo o upgradu pouze, pokud by se tím nezpomalily počítače, přibližuje výsledky průzkumu tisková zpráva.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).