Hlavní navigace

Facebook chystá nové tlačítko pro špatné zprávy. „Nelíbí“ to nebude

16. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Facebook
Po letech, kdy se uživatelé naučili lajkovat i ty věci, u kterých se nedá říct, že se jim „líbí“, jim Facebook nabídne alternativu.

Lajkovat na Facebooku smutné nebo špatné zprávy, například o úmrtích nebo přírodních katastrofách, odjakživa bylo tak trochu podivné. Debata o zavedení nějakého typu tlačítka „Nelíbí“ tak na Facebooku patří k tradičním evergreenům.

V nějaké podobě se jej teď ale uživatelé zřejmě dočkají. Šéf firmy Mark Zuckerberg na setkání s uživateli oznámil, že Facebook na novém tlačítku pracuje a brzy je začne testovat. Pokud ale čekáte jednoduchou obdobu „Líbí“, jen s opačným vyzněním (Nelíbí, Dislike), budete možná zklamaní.

Nechceme vyrobit prostě tlačítko Nelíbí, protože nechceme Facebook proměnit ve fórum, kde lidé dávají příspěvků pozitivní a negativní hlasy, upřesnil Zuckerberg. 

BRAND24

Lidé nevolají po možnosti dávat příspěvkům negativní hlasy. Ve skutečnosti chtějí vyjádřit soucit. Ne každý moment v životě je pozitivní. A pokud sdílíte něco smutného – ať už je to zpráva o aktuálním dění, jako je uprchlická krize, nebo zpráva o úmrtí někoho blízkého – nemusí být zrovna příjemné takový post lajkovat, dodal.

Facebook tak zřejmě přijde s možností, jak vyjádřit účast i bez toho, že by uživatelé příspěvky lajkovali.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).