Hlavní navigace

Facebook definitivně odstraní možnost ukrýt se před vyhledáváním

Autor: Isifa
Daniel Dočekal

Facebook začal uživatele upozorňovat na konec možnosti skrýt se před vyhledáváním. V oznámení ale poněkud ohýbá realitu.

Doba čtení: 1 minuta

Před několik týdny oznámená (viz Na Facebooku se už neschováte, možnost ukrytí před hledači je pryč) změna se začala projevovat.  Uživatelé, kteří se doposud skrývali před vyhledáváním, se setkají s upozorněním od Facebooku, že volba „Kdo může vyhledat váš profil Timeline podle jména?“ končí.

Upozornění se zobrazí jednak při přihlášení/vstupu na Facebook, přijde ale také e-mailem. Paradoxní je, že Facebook v oznámení tvrdí, že „Nastavení odstraňujeme, protože už není tak praktické jako dřív a existují lepší způsoby, jak soukromí spravovat pomocí přehledu soukromí“.

KL18_hlasování

Ve skutečnosti odstraňuje Facebook nastavení proto, že dělá problémy s novým vyhledáváním (Graph Search). Po jeho odstranění bude mít provozovatel sociální sítě jednodušší pozici. Navíc za toto nastavení není k dispozici žádná náhrada. Pokud jste ho doposud používali a „schovávali“ se tak před vyhledáváním, máte nyní prostě smůlu.

V nastavení soukromí nakonec zůstávají pouze dvě další možnosti – omezení vyhledávání podle e-mailu a telefonního čísla a omezení přístupu vyhledávačů k vašemu profilu. 

Našli jste v článku chybu?