Hlavní navigace

Facebook koupil Glancee

5. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Glancee – www.glancee.com – je startup založený v roce 2010 a zabývající se „mobile/social discovery“ a po koupi Facebookem si už tuto službu nevyzkoušíte. Na hlavní stránce je pouze oznámení o akvizici a možnost stáhnout si data v aplikaci  uložená. Podobné služby  jako Glancee jsou Highlight – www.hightlig.ht nebo Discover Circle – www.discovercircle.com.

Glancee – www.glancee.com – je startup založený v roce 2010 a zabývající se „mobile/social discovery“ a po koupi Facebookem si už tuto službu nevyzkoušíte. Na hlavní stránce je pouze oznámení o akvizici a možnost stáhnout si data v aplikaci  uložená. Podobné služby  jako Glancee jsou Highlight – www.hightlig.ht nebo Discover Circle – www.discovercir­cle.com.

BRAND24

Glancee, podobně jako další obdobné služby, spojuje vaše sociální vazby s lokačními službami. „Geosocialní síť“ je také jedno z možných označení a jedním z hlavních cílů Glancee bylo „objevovaní“ lidí ve vašem okolí (geografickém okolí) a snaha o to, abyste se s nimi setkali v reálném světě, nikoliv pouze navázání přátelství či vazby na sociální síti. Hledání lidí samozřejmě vycházelo nejenom z geografické vzdálenosti, ale hlavně ze společných zájmů. V tom Glancee stavěla na datech z Facebooku a bez něj byla tak jako tak nepoužitelná.

Facebook Glancee koupil a takřka okamžitě skončila, takže se lze domnívat, že šlo o akvizici buď z pohledu získání lidí nebo získání technologií. Uživatelskou základnu měla Glancee minimální a nešlo o nijak známou službu. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).