Hlavní navigace

Facebook oznámil platformu na sdílení informací o IT bezpečnosti

17. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kyberbezpečnost, incidenty, hrozby, to všechno by mělo být možné sdílet snadněji s pomocí nové platformy od Facebooku.

ThreatExchange je nová platforma pro sdílení informací o IT bezpečnosti. Založil ji Facebook, který na ní pracoval v průběhu loňského roku. Měla by sloužit bezpečnostním expertům pro sdílení informací tak, aby ostatní neřešili a nepotýkali se s těmi samými věcmi pořád dokola.

Facebook ThreatExchange postavil na vlastní platformě, včetně poskytnutí API, které by mělo umožnit přístup k ukládaným a poskytovaným informacím. O členství a vstup si můžete/musíte zažádat, ale vyplnění formuláře vám žádné bližší informace nepřinese. Paradoxní na „platformě“ je, že podle horní lišty je zřejmé, že její web běží na Wordpressu.

ThreatExchange od Facebooku by měla mít podporu některých dalších firem – Bitly, Dropboxu, Pinterest, Tumblr, Twitter a Yahoo jsou jmenování mezi zakladateli, ale žádné další informace dostupné nejsou.

MMF24

Pokud jste si tedy představovali, že Facebook skutečně spustil něco, co je užitečné pro každého a otevřené každému, tak bohužel nikoliv. Zatím to spíše vypadá jako PR aktivita.

Zdroj: ThreatExchange: Sharing for a safer internet

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).