Hlavní navigace

Facebook přichází s aplikací Notify, vlastním zdrojem novinek

12. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Facebook
Pokud ještě nemáte dost toho, jak na vás na internetu ze všech stran prší nové a nové zprávy, nabízí Facebook další zdroj aktualit.

Tak trochu to připomíná princip, na kterém funguje Twitter, a tak trochu to vypadá jako služba Google Now. Nová mobilní aplikace Notify od Facebooku umí na displeji mobilu zobrazovat krátká upozornění (notifikace) na aktuální informace z různých oblastí – od počasí, přes zpravodajství, nová videa až po sportovní výsledky.

Uživatel si může nastavit, jaká témata jej zajímají. Výběr začíná kategoriemi (např. Byznys, Celebrity, Kultura, Zábava…), v nich si pak uživatel může zvolit některý z tematických balíčků (Stations) nebo objednat upozornění na zprávy přímo od konkrétního zdroje (Source).


Autor: Facebook

Notifikace na novinky se pak zobrazují hned po publikování nové zprávy přímo na zamčené obrazovce mobilního zařízení. Poklepáním nebo přejetím přes upozornění se otevře odkaz na celou zprávu. Notifikaci je také možno uložit k pozdějšímu přečtení nebo dále sdílet.

BRAND24

Mezi zdroje v Notify se vydavatelé dostanou jen tak, že požádají Facebook. Jak je firma vybírá a jaké podmínky jim nabízí, není v tuto chvíli známo. Facebook každopádně aplikaci spustil zatím jen se skupinou vybraných partnerů.

A samozřejmě: dostupná je zatím jen pro americké uživatele a jen pro iOS.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).