Hlavní navigace

Facebook týden: sex se líbí nejvíce

9. 5. 2010
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Facebook logo Autor: 21971
Nikdo vám nesdílí příspěvky a nikdo je neoznačuje jako "To se mi líbí"? Řešení je jednoduché - pište o sexu, říká nedávno zveřejněná studie. Touto radou se již řídí útočníci, kteří balí viry do statusů obsahujících slovo sex. FB začíná používat starý trik webových serverů z počátků dějin, nabízí se uživatelům jako domácí stránka prohlížeče. Bing integroval podporu sociálních sítí.

Havárie ropné plošiny v Mexickém zálivu, která hrozí přerůst v obrovskou ekologickou katastrofu i nadále zaměstnává týmy specialistů, ať už na moři nebo na pobřeží. Pro unikátní biotopy v deltě řeky Mississippi může mít šířící se ropná skvrna ničivé následky, ze kterých se místní fauna i flora budou vzpamatovávat po několik dalších desetiletí. Ekologická havárie má svou oficiální stránku i na Facebooku.

Deep Water Horizon

Zmíněná stránka za více než týden od svého vzniku zaujala „jen“ něco kolem třináct a půl tisíce uživatelů. Toto číslo se může na první pohled zdát relativně vysoké, ale když uvážíme, kolik lidí ona ekologická havárie ohrožuje a míru rozšíření Facebooku mezi americkou populací, dalo by se čekat číslo ještě o něco větší. Zdá se, že doba, kdy se budou moci sociální sítě efektivně využívat k nouzové komunikaci, přes všechny naděje optimistů, ještě ani náhodou nepřišla.

Pište o sexu, budou vás více sdílet

Nikdo vám nesdílí příspěvky a nikdo je neoznačuje jako „To se mi líbí“? Řešení je jednoduché – pište o sexu. Podle nedávno zveřejněné studie patří slovo „sex“ mezi nejvíce sdílená slova na Facebooku. Upřímně, příliš velké překvapení to není. Všichni totiž sex milujeme a tak se není co divit, že všichni sdílíme věci, které se sexu nějak dotýkají. Sex pohybuje Internetem. Sex rozšířil webovou komerci.

FB sex

Díky sexu je Internet (mimo jiné) multimediální. Sex Internet kdysi dostal do našeho povědomí – tak proč mu to dnes nevrátit? Faktem je, že mnozí uživatelé vymýšlejí zajímavé statusy a jsou velmi zklamáni, že nikoho nezaujmou. Jak ale, když nejsou o sexu?

<fb:fan profile_id=„83767­868289“ stream=„0“ connections=„10“ logobar=„1“ width=„300“></f­b:fan>
Lupa.cz on Facebook

Facebook jako homepage

Starý trik webových serverů z počátků dějin je zde zpět v nejdrsnější podobě: Facebook se některým uživatelům nabízí jako domácí stránka prohlížeče. Tato snaha má svůj logický důvod. Předpokládá totiž, že pokud budete mít Facebook nastavený jako výchozí stránku, bude vás to lákat po každém spuštění prohlížeče zkontrolovat, co se na FB děje. Když jste v počátcích masového rozšíření webu otevřeli (takřka) jakoukoli stránku, nabídla vám jaksi standardně možnost nastavit si ji jako domácí.

FB Homepage

Některé stránky to dělají dodnes, pokud však skutečně svým uživatelům začal možnost změny domácí stránky nabízet Facebook, je to zajímavé. Znamenalo by to totiž, že se jeho provozovatelé definitivně rozhodli zaútočit na své uživatele tak, že se natrvalo postaví do centra jejich pozornosti. Doufejme, že nebudou tímto směrem pokračovat ve větším měřítku.

Toto je bezpochyby nejvíce sexy video a nebo taky virus

Už na letošní konferenci Trendy v internetové bezpečnosti zaznělo, že na Facebooku v posledním roce razantně vzrostl počet nedůvěryhodných aplikací. Bohužel mnoho uživatelů přitom příliš neřeší, zdali je aplikace podezřelá či nikoliv a obecně jsou vůči sociálním sítím až překvapivě naivní. Facebook se stává také stále více populární jako médium pro nalákání uživatele na infikované stránky nebo jako médium pro šíření virů.

Minulý týden se na FB objevil další virus, který se šířil prostřednictvím odkazu z názvem „this is without doubt the sexiest video ever! :P :P :P“ a objevoval se na zdech jednotlivých uživatelů. Kolik z nich se nechalo nachytat, se asi nedozvíme, ale lze předpokládat, že úspěšnost útočníka byla relativně vysoká. Kdo by nechtěl vidět, nejvíce sexy video, že? Možná se inspiroval právě nedávno zveřejněnými statistikami, které dokazují, že slovo sex patří na FB k nejvíce sdíleným slovům.

cif 24 - early cena - média

Bing podporuje sociální sítě

Microsoft, přesněji řečeno nákupní část jeho vyhledávače Bing integrovala podporu sociálních sítí – mj. Facebooku. Kombinace elektronických obchodů a sociálních sítí je prozatím relativní vzácností. Není se co divit. Provozovatelé online obchodů milují popularitu, ale popularita na sociálních sítích je vrtkavá a snadno se může změnit v nezřízenou kritiku.

FB Bing Shopping

Proto je chvályhodné, že se Microsoft stal v tomto ohledu svým způsobem novátorem, když do Bing Shopping zabudoval podporu Facebooku a Twitteru. Je pravděpodobné, že celá řada dalších nyní čeká, jak to dopadne.

Setkali jste se už na FB s virem nebo odkazem na podvodnou stránku?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je sociolog, odborný publicista, poradce, a lektor.

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).