Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Fakturace domén postupuje kupředu od Dan Peder - Pred registracni revoluci, pokud vim, se kopie vsech...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 10. 1999 13:36

    Dan Peder (neregistrovaný)
    Pred registracni revoluci, pokud vim, se kopie vsech registraci nejakym zpusobem zasilaly do RIPE, ktery registruje celou Evropu. CR se opet rozhodla jit svou vlastni cestou ?

    Nebo jak to je ?

  • 18. 10. 1999 13:54

    Petr Souček (neregistrovaný)
    Ano, před 1.9.1999 se kopie zasílaly do RIPE, jenže teď by to byl poněkud problém, protože si nyní CZ.NIC vede vlastní databázi osob a subjektů - dřív se k tomu využívala databáze RIPE. A když teď v RIPE neexistují subjekty či osoby, které by bylo možné zadat do kolonek admin-c, tech-c, zone-c, tak by to byl trochu problém. Mohly by tam být uvedeny všechny domény s odkazem na www.nic.cz, tak jsem to už také viděl, ale nejlepší je ta delegace, jak jsem o ní psal v minulém příspěvku. Pochopitelně jsou možné i další varianty, třeba v Rakousku využívají speciálním způsobem pole "descr:", na Slovensku zase do "remarks:" píšou IČO, na to, jaký způsob zvolil nebo zvolí CZ.NIC je třeba zeptat se jich.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).