Hlavní navigace

Falešný web italské banky běží na serveru v Česku

23. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na klienty italské banky UniCredit Banca di Roma útočí phishing. Zajímavé na tom však je to, že falešný web banky, na který phishingové e-maily lákají důvěřivé uživatele, aby tam vyzradili podvodníkům citlivé údaje, běží na serveru v České republice. Server je k Internetu připojen prostřednictvím služeb Telefóniky O2. O problému víme a snažíme se jej řešit dle možností nám daných zákony platnými v ČR, uvedl pro Mobil.cz Martin Žabka, tiskový mluvčí největšího telekomunikačního operátora na…

Na klienty italské banky UniCredit Banca di Roma útočí phishing. Zajímavé na tom však je to, že falešný web banky, na který phishingové e-maily lákají důvěřivé uživatele, aby tam vyzradili podvodníkům citlivé údaje, běží na serveru v České republice. Server je k Internetu připojen prostřednictvím služeb Telefóniky O2. O problému víme a snažíme se jej řešit dle možností nám daných zákony platnými v ČR, uvedl pro Mobil.cz Martin Žabka, tiskový mluvčí největšího telekomunikačního operátora na našem trhu. Provedli jsme šetření, které zjistilo, že server je ve vlastnictví našeho zákazníka využívajícího službu ADSL. Zvolili jsme jedinou právně správnou cestu řešení totoho incidentu, a to předání informace údajnému poškozenému s tím, aby se obrátil na příslušné oddělení Policie ČR, tvrdí Martin Žabka z Telefóniky O2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).