Hlavní navigace

FBI získalo důkazy proti MegaUploadu z privátní komunikace po Skype

31. 1. 2012
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Podle CNET News získalo FBI důkazy proti MegaUploadu z interní privátní komunikace po Skype. Záznamy pochazejí až z roku 2007 a staly se součástí soudního podání, které US autority předložily soudu na Novém Zélandu.  CNET uvádí, že ke komunikaci se FBI dostalo nejspíš prostřednictvím nasazení vlastního spyware na počítače sledovaných osob. Skype nebylo o vydání komunikace požádáno. Spyware používané americkými úřady je známo pod označením CIPAV a je používáno již řadu let pro shromažďování…

Podle CNET News získalo FBI důkazy proti MegaUploadu z interní privátní komunikace po Skype. Záznamy pochazejí až z roku 2007 a staly se součástí soudního podání, které US autority předložily soudu na Novém Zélandu. 

CNET uvádí, že ke komunikaci se FBI dostalo nejspíš prostřednictvím nasazení vlastního spyware na počítače sledovaných osob. Skype nebylo o vydání komunikace požádáno. Spyware používané americkými úřady je známo pod označením CIPAV a je používáno již řadu let pro shromažďování důkazů.

Zdroj: Feds: We obtained MegaUpload conversations with search warrant

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).