Hlavní navigace

Fero Fenič: Nový šéf ČT mi spolupráci nenabízel. Ani po svém zvolení

4. 10. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
4. 10. 2011

Ze spolupráce, kterou Fero Feničovi sliboval nový generální ředitel České televize Petr Dvořák na veřejném slyšení před Radou ČT ještě před svým zvolením, zatím nic není. Dvořák, který se o zájmu spolupracovat s Feničem zmínil poprvé a naposledy právě v den volby šéfa ČT, totiž Feniče ani před tímto veřejným slyšením, ani po něm nekontaktoval. Na dotaz serveru DigiZone.cz to potvrdil sám režisér, který se rovněž ucházet o post generálního ředitele ČT, ale nepostoupil do finální volby.

K TÉMATU: Fero Fenič žádá rezignaci Dany Eklové z Rady ČT. Jinak napadne volbu šéfa ČT

Na vaši otázku, zda mě pan Dvořák kontaktoval s nějakou konkrétní nabídkou, nebo mne alespoň požádal o schůzku, si dovoluji odpovědět, že nebyl jsem nikým kontaktován a ani požádán o schůzku. O prohlášeních Petra Dvořáka vím jen z tisku, uvedl Fenič. Dvořák krátce po svém zvolení na dotaz novinářů upřesnil, že by Feničovi patrně nabídnul spolupráci v rámci obnovených producentských center ČT, konkrétní ale nebyl. Vyloučil však, že by se Fenič měl objevit v managementu ČT.

ČTĚTE TAKÉ: Volba ředitele ČT začíná žalobou. Fero Fenič ji podává na Danu Eklovou

Co se týče vašeho dohadu o případné nabídce vedení některého z producentských center, mohu uvést jen to, že stejnou nabídku jsem dostal již v roce 1998 od pana Jakuba Puchalského. Protože nehledám žádnou práci interně ani externě – stále vlastním tři společnosti, které mě vytěžuji a naplňuji dostatečně – jistě pochopíte, že vracet se o 14 let zpátky by pro mě nebylo žádnou výzvou, kvůli které bych měl své aktivity opustit, dodal Fenič pro DigiZone.cz.

NAPSALI JSME: Fero Fenič přijal omluvu radní ČT Dany Eklové, soudit se s ní nebude

ebf - partner 1

Právě Fero Fenič mohl volbu nového ředitele ČT zcela zablokovat, protože chtěl zažalovat místopředsedkyni Rady ČT Danu Eklovou za výroky o jeho údajně předražené spolupráci s ČT (Eklová tvrdila, že Fenič prostřednictvím svého studia Febio vydělal na pořadech pro ČT celkem 150 milionů korun, což nebyla pravda), které jej podle jeho slov mohly znevýhodnit před výběrem pěti finalistů konkurzu. Fenič nejprve po Eklové žádal veřejnou omluvu a rezignaci na post radní ČT nejpozději den před volbou samotného ředitele ČT.

Nakonec se Fenič spokojil jen s veřejnou omluvou, kterou Eklová přečetla na úvod zasedání Rady ČT, během něhož byl zvolen nový generální ředitel. Fenič byl pro volbu šéfa ČT favoritem předsedy Rady ČT Milana Uhdeho a tak lze předpokládat, že spolupráci s ním zmínil pozdější vítěz Petr Dvořák z taktických důvodů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).