Hlavní navigace

Finální Opera 11.10 vylepšuje Speed Dial

13. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Objevila se finální verze webového prohlížeče Opera 11.10. Vývojáři se tentokrát zaměřili hlavně na úpravy obrazovky Speed Dial (Rychlý přístup). Například přibyly animace pro usnadnění reorganizace obrazovky. Předěláno bylo automatické generování náhledů na stránky tak, aby byla vidět důležitá část rozlišující daný web, tedy zejména logo v záhlaví. Již se tedy automaticky negenerují náhledy celých stránek. Tvůrci a správci webových prezentací také nově mají možnost nabídnout vlastní obrázek…

Objevila se finální verze webového prohlížeče Opera 11.10. Vývojáři se tentokrát zaměřili hlavně na úpravy obrazovky Speed Dial (Rychlý přístup). Například přibyly animace pro usnadnění reorganizace obrazovky. Předěláno bylo automatické generování náhledů na stránky tak, aby byla vidět důležitá část rozlišující daný web, tedy zejména logo v záhlaví. Již se tedy automaticky negenerují náhledy celých stránek. Tvůrci a správci webových prezentací také nově mají možnost nabídnout vlastní obrázek pro náhled.

Na seznamu novinek je rovněž i nová ochrana proti nechtěné resp. nevyžádané změně výchozího vyhledávače. Zajímavostí pak je podpora grafického formátu WebP, který před časem představil Google jako modernější alternativu za JPEG dosahující menší datové velikosti obrázků bez dalšího zhoršování jejich kvality. Vestavěný e-mailový klient si také nyní lépe počíná při spolupráci s Gmailem přes protokol IMAP. Nová Opera 11.10 s kódovým označením Barracuda je k dispozici pro všechny podporované platformy a nechybí ani česká lokalizace.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).