Hlavní navigace

Firefox 3.0 opět o něco blíže: sedmá alfaverze je k dispozici

6. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Minulý týden vyšla již sedmá alfaverze chystaného prohlížeče Firefox 3.0 a přidávání nových funkcí se pozvolna blíží ke konci. Vedle řady úprav vykreslovacího jádra došlo na prodloužení uchovávání historie navštívených stránek z pouhých devíti dnů na 180 dnů a byla zapracována avizovaná podpora zoomování celých stránek. Novinkou je také color management pro věrnější zobrazení grafiky ve formátu JPEG nebo PNG či správa protokolů pro lepší spolupráci s externími programy. Pokračují i hrátky s…

Minulý týden vyšla již sedmá alfaverze chystaného prohlížeče Firefox 3.0 a přidávání nových funkcí se pozvolna blíží ke konci. Vedle řady úprav vykreslovacího jádra došlo na prodloužení uchovávání historie navštívených stránek z pouhých devíti dnů na 180 dnů a byla zapracována avizovaná podpora zoomování celých stránek. Novinkou je také color management pro věrnější zobrazení grafiky ve formátu JPEG nebo PNG či správa protokolů pro lepší spolupráci s externími programy. Pokračují i hrátky s úpravou adresního řádku. Firefox 3.0 od sedmé alfaverze nepodporuje Mac OS X ve verzi 10.3 známé i pod názvem Panther. Nepočítá se už ani s podporou Windows 98/Me.

V plánu je ještě jedna alfaverze s pořadovým číslem osm, která by měla vyjít 18. září a dočká se zřejmě i lokalizace do češtiny. Pokud půjde vše dobře, osmá alfaverze přinese novinky pro koncové uživatele a završí proces přidávání nových funkcí. (JasnaPaka Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).