Hlavní navigace

Firefox 3.0 bude umět zoomovat celé stránky i pouze text

14. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Již delší čas se ví, že Mozilla Firefox 3.0 bude umět zoomovat celé stránky třeba po vzoru konkurenční Opery a dalších prohlížečů. Mezi uživateli nepanuje tak úplně shoda, jestli je lepší zoomování celé stránky nebo jen zvětšování samotného textu, jak to dnes umí Mozilla Firefox 2.0, ovšem řada stránek se statickým layoutem zůstává úzkou nudlí na monitorech se stále větší úhlopříčkou. I tak má prosté zvětšování textu své zastánce. Mozilla Firefox 3.0 nakonec uspokojí oba tábory. V aktuální…

Již delší čas se ví, že Mozilla Firefox 3.0 bude umět zoomovat celé stránky třeba po vzoru konkurenční Opery a dalších prohlížečů. Mezi uživateli nepanuje tak úplně shoda, jestli je lepší zoomování celé stránky nebo jen zvětšování samotného textu, jak to dnes umí Mozilla Firefox 2.0, ovšem řada stránek se statickým layoutem zůstává úzkou nudlí na monitorech se stále větší úhlopříčkou. I tak má prosté zvětšování textu své zastánce. Mozilla Firefox 3.0 nakonec uspokojí oba tábory. V aktuální vývojové verzi je již v nabídce View možné přepínat mezi zoomováním celé stránky nebo prostým zvětšováním textu. Trojkový Firefox tak na tom bude podobně jako třeba Maxthon. (JasnaPaka Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).