Hlavní navigace

Firefox 4.0: Firefox Button je nyní i ve verzi pro Linux

26. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jak známo, chystaný prohlížeč Mozilla Firefox 4.0 částečně nahradí tradiční hlavní nabídku tlačítkem pokřtěným jednoduše Firefox Button, pod nímž se bude skrývat zjednodušená podoba hlavního menu. V nejnovějších vývojových buildech se lze s tímto tlačítkem setkat i ve verzi pro Linux. Na rozdíl od nastavení pro Windows Vista a Windows 7 zde však není a zřejmě ani nebude ve výchozím nastavení aktivní. Zůstane tak zobrazována tradiční hlavní nabídka a Firefox Button se objeví až při jejím skrytí…

Jak známo, chystaný prohlížeč Mozilla Firefox 4.0 částečně nahradí tradiční hlavní nabídku tlačítkem pokřtěným jednoduše Firefox Button, pod nímž se bude skrývat zjednodušená podoba hlavního menu. V nejnovějších vývojových buildech se lze s tímto tlačítkem setkat i ve verzi pro Linux. Na rozdíl od nastavení pro Windows Vista a Windows 7 zde však není a zřejmě ani nebude ve výchozím nastavení aktivní. Zůstane tak zobrazována tradiční hlavní nabídka a Firefox Button se objeví až při jejím skrytí na přání uživatele.

cif 24 - early cena - média

Podobně tomu bude i ve Windows 2000 a Windows XP. Ve výchozím nastavení se tak se zmiňovaným tlačítkem počítá hlavně pod Windows 7 a Windows Vista, kde celkově Microsoft i tvůrci dalšího softwaru tlačí tradiční horizontální lišty s menu do pozadí. Viz třeba Office 2007, Office 2010, Windows Live Essentials nebo z prohlížečů Opera či Google Chrome. Nadále ale bude možné kdykoliv přepnout zpět na tradiční hlavní menu, což jistě potěší nejednoho konzervativního uživatele.

Zdroj: Mozilla.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).