Hlavní navigace

Firefox 4.0:Direct 2D a změna velikosti prvku textarea

22. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

K novinkám, které nabídne Mozilla Firefox 4.0, bude zřejmě patřit i podpora hardwarové akcelerace přes Direct 2D. O experimentech s touto technologií jsme vás již informovali. Direct 2D je novinka z Windows 7 a je ve formě aktualizace k dispozici i pro Windows Vista. Právě pod těmito systémy by tedy Mozilla Firefox 4.0 měl zvládat větší míru zapojení grafické karty do zpracování a vykreslení webových stránek a urychlit tak načítání. Podpora pro Direct 2D se aktuálně objevila ve třetí alfaverzi…

K novinkám, které nabídne Mozilla Firefox 4.0, bude zřejmě patřit i podpora hardwarové akcelerace přes Direct 2D. O experimentech s touto technologií jsme vás již informovali. Direct 2D je novinka z Windows 7 a je ve formě aktualizace k dispozici i pro Windows Vista. Právě pod těmito systémy by tedy Mozilla Firefox 4.0 měl zvládat větší míru zapojení grafické karty do zpracování a vykreslení webových stránek a urychlit tak načítání. Podpora pro Direct 2D se aktuálně objevila ve třetí alfaverzi jádra Gecko 1.9.3, které bude obsahovat právě Mozilla Firefox 4.0. Využívat Direct 2D pro hardwarovou akceleraci bude také nový Internet Explorer 9.

Novinkou z kategorie milých drobností ve čtvrté generaci dlouhodobé tržní dvojky bude podpora pro změnu velikosti prvku textarea na webových stránkách. Uživatelé si tento formulářový prvek budou moci roztahovat myší dle libosti a nebudou tak limitování jeho malou velikostí nastavenou tvůrci dané webové stránky. Zatím jsou k tomu ve Firefoxu potřeba rozšíření (např. Text Area Resizer & Mover nebo Resizeable Textarea), ale vývojové verze tuto „vychytávku“ obsahují již v základní výbavě. (Mozilla.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).