Hlavní navigace

Firefox 4 se již nabízí, MSIE 9 zatím jen testerům

10. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Uživatelé, kteří používají Mozilla Firefox 3.5.x nebo 3.6.x v těchto dnech pomocí systému automatických aktualizací obdrží nabídku přejít na nejnovější Mozilla Firefox 4.0.1. Právě na tuto první opravnou verzi čtvrté generace se čekalo, než bude nabídka k migraci spuštěna. To Microsoft zatím s automatickou distribucí prohlížeče Internet Explorer 9 (MSIE 9) vyčkává. Zatím skrze Windows Update nabídl jeho ostrou verzi jen uživatelům, kteří byli zapojeni do testování. Ostatním uživatelům se má…

Uživatelé, kteří používají Mozilla Firefox 3.5.x nebo 3.6.x v těchto dnech pomocí systému automatických aktualizací obdrží nabídku přejít na nejnovější Mozilla Firefox 4.0.1. Právě na tuto první opravnou verzi čtvrté generace se čekalo, než bude nabídka k migraci spuštěna.

To Microsoft zatím s automatickou distribucí prohlížeče Internet Explorer 9 (MSIE 9) vyčkává. Zatím skrze Windows Update nabídl jeho ostrou verzi jen uživatelům, kteří byli zapojeni do testování. Ostatním uživatelům se má Internet Explorer 9 nabídnout koncem června.

Malý souboj o rychlejší rozšíření mezi těmito dvěma dlouho netrpělivě vyhlíženými verzemi nejpopulárnějších prohlížečů zatím vede Mozilla Firefox 4. ten si v dubnu z tržního koláče podle Net Applications ukousl 5,43 procenta. To Internet Expolorer 9 ve stejném období dosáhl na tržní podíl jen 2,41 procenta.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).