Hlavní navigace

Firefox Panorama a Firefox Sync ve čtvrté betaverzi Firefoxu 4.0

25. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vyšla v pořadí již čtvrtá betaverze připravovaného prohlížeče Mozilla Firefox. Kromě oprav dříve objevených chyb přináší například integraci rozšíření Firefox Sync (dříve Weave Sync) pro online synchronizaci záložek a historie, uložených hesel, nastavení prohlížeče a otevřených panelů mezi různými instalacemi Firefoxu (na počítačích i chytrých mobilech). Synchronizační funkci je možné použít i pro zálohu uvedených dat z uživatelského profilu ve Firefoxu. Přístup k nim je taktéž možný přes…

Vyšla v pořadí již čtvrtá betaverze připravovaného prohlížeče Mozilla Firefox. Kromě oprav dříve objevených chyb přináší například integraci rozšíření Firefox Sync (dříve Weave Sync) pro online synchronizaci záložek a historie, uložených hesel, nastavení prohlížeče a otevřených panelů mezi různými instalacemi Firefoxu (na počítačích i chytrých mobilech). Synchronizační funkci je možné použít i pro zálohu uvedených dat z uživatelského profilu ve Firefoxu. Přístup k nim je taktéž možný přes aplikaci Firefox Home pro iPhone, přestože mobilní prohlížeč Firefox pro iPhone v plánu není.

Další zapracovanou novinkou je relativně nedávno představený koncept Tab Candy, který byl nyní překřtěn na Firefox Panorama. Jde o podporu třídění více otevřených panelů do samostatných skupin s možností jednoduchého přepínání mezi nimi. Vylepšení se dočkaly App Tabs, které se nyní konečně opětovně objevují i při příštím otevření prohlížeče, aniž by bylo nutné obnovit celou předchozí relaci. Zařazeno bylo také experimentální API pro efektivnější chod animací prováděných JavaScriptem. Dále byla navýšena vyrovnávací paměť na pevném disku z 50 MB na 250 MB. (Mozilla.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).