Hlavní navigace

Firmy budou moci na rozvoj IT opět čerpat peníze z EU

6. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na konferenci Invex Forum včera Pavel Štěrba z agentury CzechInvest uvedl, že ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásí ještě tento měsíc v pořadí již třetí výzvu programu informačních technologií v podnicích. Firmy se budou moci se svými projekty ucházet o evropské dotace v celkové výši jedné miliardy korun. Oproti předchozím dvěma kolům má dojít ke snížení minimální výše vlastních investic z 500 000 korun na 350 000 korun. O dotace se mohou ucházet firmy do 250 zaměstnanců s alespoň dvěma…

Na konferenci Invex Forum včera Pavel Štěrba z agentury CzechInvest uvedl, že ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásí ještě tento měsíc v pořadí již třetí výzvu programu informačních technologií v podnicích. Firmy se budou moci se svými projekty ucházet o evropské dotace v celkové výši jedné miliardy korun. Oproti předchozím dvěma kolům má dojít ke snížení minimální výše vlastních investic z 500 000 korun na 350 000 korun. O dotace se mohou ucházet firmy do 250 zaměstnanců s alespoň dvěma uzavřenými účetními obdobími. Na malé firmy se má zaměřit výzva plánovaná na příští rok.

Dotace lze podle informací ČTK využít na pořízení technologií jako jsou čtečky čárových kódů nebo kamerové a docházkové systémy. Dále pak na koupi softwarových licencí, služby z oblasti IT poradenství nebo na tvorbu webových stránek. Projekt ovšem musí být realizován mimo Prahu. Zatím poslední, tedy druhá výzva je z května 2008 a ve hře byla rovněž miliarda korun. Tato částka nebude vyčerpána. Nakonec přišlo 295 žádostí na celkovou sumu jen 726 milionů korun. V současné době je vyhodnocujeme, schváleno je asi 30 projektů, uvedl podle ČTK Pavel Štěrba. (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).