Hlavní navigace

FlashGet místo aktualizací stahoval trojany

17. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Uživatele populárního programu FlashGet pro pohodlnější stahování souborů z Internetu v minulých dnech potkala nepříjemná záležitost. Mezi aktualizacemi programu stahovanými přímo z oficiálních stránek se objevily i soubory inapp4.exe, inapp5.exe a inapp6.exe, ve kterých se skrýval malware Trojan-Dropper.Win32.Agent.exo, Dropper.Win32.Agent.ezxo a Trojan-Dowloader.Win32.Agent.kht. Do infikovaného počítače byly pak stahovány i další záškodnické programy.

Uživatele populárního programu FlashGet pro pohodlnější stahování souborů z Internetu v minulých dnech potkala nepříjemná záležitost. Mezi aktualizacemi programu stahovanými přímo z oficiálních stránek se objevily i soubory inapp4.exe, inapp5.exe a inapp6.exe, ve kterých se skrýval malware Trojan-Dropper.Win32­.Agent.exo, Dropper.Win32­.Agent.ezxo a Trojan-Dowloader.Win32­.Agent.kht. Do infikovaného počítače byly pak stahovány i další záškodnické programy.

Celý problém začal modifikací souboru FGUpdate3.ini, který slouží pro řízení aktualizací. Co přesně se stalo se však můžeme pouze dohadovat, protože autoři programu, kteří o něm prohlašují, že je 100% čistý, nevydali k incidentu žádné prohlášení a ani varování pro své uživatele. Teď už by vše mělo být v pořádku, ale uživatelům FlashGetu lze ve světle výše popsaných skutečností jedině doporučit hloubkovou kontrolu systému antivirovým programem. (blog.synopsi­.com)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).