Hlavní navigace

Flock 2.0 přináší funkce z Firefoxu 3.0 i něco navíc

17. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Alternativní webový prohlížeč Flock se dočkal verze 2.0. Co je nového? Vývojáři splnili svůj slib a Flock 2.0 postavili na Firefoxu 3.0, takže většina nových funkcí se odvíjí od třetí generace prohlížeče Mozilla Corporation. Dále vývojáři přidali vyhledávání kontaktů resp. prohledávání profilů na populárním komunitním serveru MySpace, podporu služby Revver Video Sharing Network či detekcí a zpracování multimediálních streamů v RSS kanálech. Samozřejmě přišly na řadu i opravy známých chyb. Viz…

Alternativní webový prohlížeč Flock se dočkal verze 2.0. Co je nového? Vývojáři splnili svůj slib a Flock 2.0 postavili na Firefoxu 3.0, takže většina nových funkcí se odvíjí od třetí generace prohlížeče Mozilla Corporation. Dále vývojáři přidali vyhledávání kontaktů resp. prohledávání profilů na populárním komunitním serveru MySpace, podporu služby Revver Video Sharing Network či detekcí a zpracování multimediálních streamů v RSS kanálech. Samozřejmě přišly na řadu i opravy známých chyb. Viz poměrně dlouhý changelog. Flock 2.0 je dostupný pro Windows, Linux i Mac OS X, ale zatím jen v angličtině.

Flock byl některými médii ještě před vydáním první ostré verze označován za prohlížeč budoucnosti a to zejména díky funkcím pro spolupráci s velmi populárními službami z kategorie Web 2.0 včetně oblíbených komunitních serverů. Loni v listopadu vyšla dlouho očekávaná verze 1.0 a Flock byl doporučen i jako alternativa k Netscape Navigatoru, když zkrachoval další pokus o jeho zmrtvýchvstání. Jenže Flock se zatím nedokázal příliš prosadit. Verze 2.0 určitě potěší jeho současné uživatele, protože jim přináší zajímavé novinky, ale uživatelé konkurenčních prohlížečů o moc více důvodů k přechodu na Flock nemají. (Flock.com)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).