Hlavní navigace

O správu státního rozvojového fondu se ucházejí čtyři investiční společnosti

10. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V pátek čtvrtého ledna byly v budově ministerstva průmyslu a obchodu otevřeny obálky doručené čtyřmi různými uchazeči o správu státního rozvojového fondu na podporu podnikání.

Přihlášenými jsou investiční společnosti Amista, Avant, J&TQI, jak zjistily TyInternety.cz, a jak nám posléze potvrdilo MPO

Doplněno 11. 1.

Všechny nabídky uchazečů o správce fondu nyní zkoumá hodnotící komise, která již ověřila, že neobsahují formální nedostatky, a tedy u všech čtyř pokročí k posouzení, zda uchazeči splňují požadované kvalifikační předpoklady; na to naváže posouzením, nakolik nabídky vyhovují zadání a jak jsou ekonomicky výhodné. Výběr vítězného uchazeče má z 60 % přihlédnout k ceně, kterou uchazeč nabízí, a ze 40 % ke „kvalitě plánu obchodní činnosti fondu“.

Jsme rádi, že o dodávku služeb obhospodařovatele seed fondu je ze strany investičních společností zájem. Předložení nabídek čtyř uchazečů nám umožní vybrat dodavatele maximálně objektivně a transparentně,“ vzkazuje Petr Očko, na MPO ředitel sekce fondů EU.

UX DAy - tip 2

Vzhledem k tomu, že se jedná o poměrně obsáhlé materiály a může se stát, že bude nutné od uchazečů vyžádat i doplňující informace nebo určitá vysvětlení, očekáváme, že dodavatele vybereme pravděpodobně během února,“ odhaduje.

Jakmile ministerstvo výsledek vyhlásí, náleží uchazečům ještě zákonná 15denní lhůta na podání námitek. Teprve poté bude moci MPO uzavřít s vítězným uchazečem smlouvu o smlouvě budoucí, a fondu bude musit povolit činnost Česká národní banka, jež na to má lhůtu 60 dnů. Až potom může být fond zapsán do obchodního rejstříku a zahájit činnost. Odhadem to tedy nastane někdy v květnu.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).