Úplně doslova bych s tebou nesouhlasil. Americká kuchyně je té naši (dle mého jedna) z nejbližších. Je to samozřejmě dané také polohou daného US státu. V těch státech na Východě se preferuje spíše ta "zdravější" strava. Na Jihu (Texas, Arizona) je dost znatelný ten hispánský vliv. Tedy pálivé. V Kalifornii je poměrně přirozené jíst to trošku tučnější. Oblíbené je všude grilované maso. Byl jsem mile překvapen, že mé oblíbené jídlo (kotleta na šlehačce a cibulce) je i tam oblíbené. Jen co vím, tak tady se to často jí s hranolkama a tam jsou k této dobrůtce často podávané těstoviny.
Ale no tak.... To je jako kdyby si řekl, že tu musí být každý pořad o vaření, kde nesmí chybět řízek a knedlík a vše ostatní je nám potom cizí. Měl jsem možnost jíst u přátel, kde jeden den byla rajská omáčka s masovými kuličky a druhý den zmíněná kotleta na šlehačce. To my Vorti připadá dost "domácké", co říkáš? Třetí den nějákou fazolovou kaši s pečeným masem, to už bylo trošku mimo "v dobrém smyslu slova".
Také zdravím. Jasně... Je to jednoduchý a výborný jídlo. Nejprve si vytřete pekáč máslem a posypete nákrájenou cibulí. Potom na pánvičce osmahnete plátky kotletky. Tu potom dáte do vytřeného pekáče (remosky) s cibulkou. My máme rádi ke konci pečení ještě přiat nivu. Byl jsem zvyklí na hranolky, ale jsou k tomu dobré i šťouchačky. Kombinace s těstovinama, která mě tu dříve ani ve snu nenapadla, mě mile překvapila a občas ji také máme. Tak doufám, že bude chutnat.
Osobně si myslím, že naprostá většina pořadů britské FOOD NETWORK bude pro českého diváka zcela nestravitelná :) Z mnoha důvodů. Přece jenom ty rozdíly mezi americkou / britskou kuchyní a tou českou jsou prostě příliš velké. Stejně tak i způsob prezentace se značně liší.
http://www.foodnetwork.co.uk/tv-guide.html