Hlavní navigace

Francie možná legalizuje P2P

27. 12. 2005
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Francie obrátila postoj k P2P o sto procent. Oproti minulému návrhu, kdy se mělo stát trestným šíření, zveřejňování nebo propagace jakéhokoliv softwaru, který je možno použít k šíření děl, chráněných autorskými právy a neobsahuje Digital Rights Management, nyní schválili zákon s dodatkem, který legalizuje výměnné sítě, takže by Francouzi mohli sdílet po internetu jakkoliv cokoliv (i díla chráněná autorskými právy) a internetoví poskytovatelé by platili jakési fixní daně francouzské obdobě…

Francie obrátila postoj k P2P o sto procent. Oproti minulému návrhu, kdy se mělo stát trestným šíření, zveřejňování nebo propagace jakéhokoliv softwaru, který je možno použít k šíření děl, chráněných autorskými právy a neobsahuje Digital Rights Management, nyní schválili zákon s dodatkem, který legalizuje výměnné sítě, takže by Francouzi mohli sdílet po internetu jakkoliv cokoliv (i díla chráněná autorskými právy) a internetoví poskytovatelé by platili jakési fixní daně francouzské obdobě Ochranného autorského svazu!. Více na blogu Františka Fuky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se zabývá tvorbou webových stránek a SEO. Jeho články můžete nalézt na jeho About weblogu. Aktuálně se věnuje webu Accommodation forum.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).