Hlavní navigace

Francouzské četnictvo nasadí místo Windows XP systém Ubuntu

31. 1. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Francouzské četnictvo přechází z Windows XP na Ubuntu. Přechod na open-source řešení začal již před několika lety. Do provozu už byl nasazen kancelářský balík Openoffice.org, e-mailový klient Mozilla Thunderbird či webový prohlížeč Mozilla Firefox. Nyní tedy dochází i na operační systém. Ubuntu bude nasazeno na 70 000 desktopových počítačů. Migrace bude ale probíhat postupně a dokončena by měla být až v letech 2013–2014, takže deadline je zřejmě ukončení podpory Windows XP ze strany Microsoftu.…

Francouzské četnictvo přechází z Windows XP na Ubuntu. Přechod na open-source řešení začal již před několika lety. Do provozu už byl nasazen kancelářský balík Openoffice.org, e-mailový klient Mozilla Thunderbird či webový prohlížeč Mozilla Firefox. Nyní tedy dochází i na operační systém. Ubuntu bude nasazeno na 70 000 desktopových počítačů. Migrace bude ale probíhat postupně a dokončena by měla být až v letech 2013–2014, takže deadline je zřejmě ukončení podpory Windows XP ze strany Microsoftu. Francie je open source tradičně relativně hodně nakloněná. (Pooh.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).