Hlavní navigace

Galaxy Tab vyráží proti iPadu: nabídne Flash i paměťové karty

6. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jedním z hitů berlínského veletrhu IFA 2010 se stal tablet Galaxy Tab, který převedla společnost Samsung. Ta tak chce navázat na své poslední úspěchy na poli chytrých mobilů a ještě vystupňovat souboj s Applem i na nově otevřené frontě tabletů. Galaxy Tab využije systém Android 2.2 s drobnými vylepšeními uživatelského rozhraní od Samsungu a podporou pro Flash. Zařízení s hmotností 380 gramů bude vybavené sedmipalcovým multidotykovým displejem pracujícím v rozlišení 1024×600 pixelů a procesorem…

Jedním z hitů berlínského veletrhu IFA 2010 se stal tablet Galaxy Tab, který převedla společnost Samsung. Ta tak chce navázat na své poslední úspěchy na poli chytrých mobilů a ještě vystupňovat souboj s Applem i na nově otevřené frontě tabletů. Galaxy Tab využije systém Android 2.2 s drobnými vylepšeními uživatelského rozhraní od Samsungu a podporou pro Flash. Zařízení s hmotností 380 gramů bude vybavené sedmipalcovým multidotykovým displejem pracujícím v rozlišení 1024×600 pixelů a procesorem s taktovací frekvencí 1,06 GHz. Ve výbavě nebudě chybět A-GPS navigace, fotoaparát s rozlišením 3 megapixely (s LED bleskem) a sekundární kamera s rozlišením 1,3 megapixelu pro videohovory.

Samsung Galaxy Tab se chlubí podporou přehrávání videa ve FullHD a možností jeho záznamu v rozlišení až 720×480 pixelů při třiceti snímcích za sekundu. Do prodeje zamíří dvě varianty: jedna s 16 GB interní paměti a druhý s dvojnásobnou kapacitou. K dispozici též ale bude slot na paměťovou kartu formátu microSD. O konektivitu se postará podpora GPRS/EDGE v běžných sítích a podpora technologií HSUPA (až 5,76 Mbit/s) a HSDPA (až 7,2 Mbit/s) z 3G sítí. Dále bude k dispozici Wi-Fi (a/b/g/n) a Bluetooth 3.0.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).