Hlavní navigace

GES, český spolumajitel Primy, přikoupil k rádiím Hey ještě Kiss, Beat či Country

22. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Obchod se týká i alternativního pražského Radia 1 či hiphopového Rádia Spin. Z mediální skupiny GES se tak stává silný rozhlasový dům.

Nová silná skupina regionálních rádií vzniká pod hlavičkou mediálního domu GES, který je polovičním vlastníkem Primy. Dosud GES podnikatele Ivana Zacha spoluvlastnil síť rádií Hey, nyní k nim přikoupil rozhlasové společnosti Radio Investments a MII Praha, které provozují rádia Kiss, Beat, Country, ale také pražské Radio 1 a Rádio Spin. Obchod, ke kterému došlo již na sklonku minulého roku, nyní posvětil antimonopolní úřad.

K TÉMATU: Český spolumajitel Primy po prodeji CDG a CS Linku odchází i ze Slovenska

BRAND24

O rádia Hey se dosud skupina GES dělila s Radimem Pařízkem, majitelem ostravského Rádia Čas, jeho regionálních klonů, Rádia Dálnice, TV Pohoda a především společnosti Digital Broadcasting, která provozuje celoplošný televizní multiplex 4 a řadu rozhlasových vysílačů, především na Moravě. Pětice rádií Hey ale nikdy nebyla příliš poslouchaná. Akvizicí společností Radio Investments a MII Praha vzroste denní zásah rádií skupiny GES skoro na milion posluchačů.

GES dříve vlastnil společnost Czech Digital Group (CDG), která je provozovatelem celoplošného televizního multiplexu 3, a operátora satelitní služby CS Link. Obou firem se ale poměrně nedávno zbavil, CDG od něj odkoupily České Radiokomunikace a CS Link lucemburská skupina M77 Group, která později koupila i konkurenční službu Skylink.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).