Hlavní navigace

Gmail pro mobilní telefony i v češtině

6. 10. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Ke své e-mailové schránce v rámci služby Gmail můžete od dnešního dne přistupovat i přes prohlížeč ve vašem mobilním telefonu a to za podpory češtiny. Pro přístup ke Gmailu stačí v XHTML prohlížeči mobilního telefonu zadat standardní adresu http://www.gmail.com. Vzhledem k odlišnostem mobilních telefonů a obdobných zařízení se rozhraní mobilního Gmailu automaticky optimalizuje dle potřeby.

Ke své e-mailové schránce v rámci služby Gmail můžete od dnešního dne přistupovat i přes prohlížeč ve vašem mobilním telefonu a to za podpory češtiny. Pro přístup ke Gmailu stačí v XHTML prohlížeči mobilního telefonu zadat standardní adresu http://www.gma­il.com. Vzhledem k odlišnostem mobilních telefonů a obdobných zařízení se rozhraní mobilního Gmailu automaticky optimalizuje dle potřeby.

Vedle české lokalizace byla přichystána i slovenská. Nápověda však narozdíl od uživatelského rozhraní lokalizována nebyla.

Pokud chcete mobilní Gmail používat, musí váš mobil disponovat XHTML prohlížečem s podporou SSL a cookies. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).