Hlavní navigace

Google bude opět odebírat procesory od Intelu

13. 4. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Google sice v minulém roce svěřil zakázku na dodání procesorů společnosti AMD, ale letos dodá procesory pro 300.000 až 400.000 serverů konkurenční Intel, od kterého Google odebíral dříve procesory pravidelně. Základní desky by měly být značky Gigabyte. Intel loni prohrál u Googlu souboj s AMD, ale letos zabodoval čtyřjádrovými procesory Xeon s chipsetem zdarma. Uvádí to alespoň server DigiTimes s odvoláním na své zdroje mezi taiwanskými výrobci základních desek. Jakmile AMD uvede procesory z…

Google sice v minulém roce svěřil zakázku na dodání procesorů společnosti AMD, ale letos dodá procesory pro 300.000 až 400.000 serverů konkurenční Intel, od kterého Google odebíral dříve procesory pravidelně. Základní desky by měly být značky Gigabyte.

Intel loni prohrál u Googlu souboj s AMD, ale letos zabodoval čtyřjádrovými procesory Xeon s chipsetem zdarma. Uvádí to alespoň server DigiTimes s odvoláním na své zdroje mezi taiwanskými výrobci základních desek. Jakmile AMD uvede procesory z řady Barcelona, Intel prý okamžitě zareaguje snížením cen. (cdr.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).