Hlavní navigace

Google Chrome OS již za měsíc? Magickým datem může být 11. listopad 2010

14. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Server TechCrunch.com upozornil na fakt, že se už pracuje na release candidate verzi Google Chrome OS. Podle plánu by systém měl být hotov ještě letos. Z Googlu prosákla informace, že by k dokončení mohlo dojít už 11. listopadu 2010. Není však jasné, jestli tento den bude systém uveden nebo zdali dojde teprve ke zmražení kódu. Každopádně verze 1.0 buší na dveře, o čemž svědčí i přípravy na otevření Chrome Web Store, jehož podporu slibuje i betatestovaný browser Google Chrome 7. Ten totiž počítá…

Server TechCrunch.com upozornil na fakt, že se už pracuje na release candidate verzi Google Chrome OS. Podle plánu by systém měl být hotov ještě letos. Z Googlu prosákla informace, že by k dokončení mohlo dojít už 11. listopadu 2010. Není však jasné, jestli tento den bude systém uveden nebo zdali dojde teprve ke zmražení kódu. Každopádně verze 1.0 buší na dveře, o čemž svědčí i přípravy na otevření Chrome Web Store, jehož podporu slibuje i betatestovaný browser Google Chrome 7. Ten totiž počítá i s podporou aplikací z Chrome Web Store, které půjde online synchronizovat podobně jako třeba rozšíření či záložky.

Eric Schmidt, tedy šéf Googlu, v létě na konferenci Technomy 2010 uvedl, že Chrome OS bude mít premiéru na cloudových netboocích s klasickou hardwarovou klávesnicí a bez vlastní paměti pro dlouhodobé ukládání uživatelských dat. V první vlně zařízení s Chrome OS mají být modely s ARM procesory i modely založené na technologii Intelu. Eric Schmidt zároveň opakovaně přesvědčuje širší i odbornou veřejnost, že Chrome OS a Android si nebudou konkurovat. Někteří komentátoři totiž Google varovali před tříštěním sil při vývoji dvou systémů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).