Hlavní navigace

Google Chrome ovládá přes desetinu trhu

3. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google Chrome začal nový rok ve statistikách společnosti Net Applications výrazným úspěchem, když se mu v lednu podařilo překonat hranici desetiprocentního zastoupení na trhu. Jeho podíl v prvním měsíci roku 2011 činil přesně 10,70 procenta, čímž si upevnil třetí místo. První zůstává Internet Explorer, který si ale opět pohoršil a oproti prosinci přišel o více než procentní bod. Jeho lednový tržní podíl činil 56 procent. Definitivně se tak potvrzuje, že loňský krátkodobý růst byl jen sezónním…

Google Chrome začal nový rok ve statistikách společnosti Net Applications výrazným úspěchem, když se mu v lednu podařilo překonat hranici desetiprocentního zastoupení na trhu. Jeho podíl v prvním měsíci roku 2011 činil přesně 10,70 procenta, čímž si upevnil třetí místo.

První zůstává Internet Explorer, který si ale opět pohoršil a oproti prosinci přišel o více než procentní bod. Jeho lednový tržní podíl činil 56 procent. Definitivně se tak potvrzuje, že loňský krátkodobý růst byl jen sezónním výkyvem.

Druhé místo nadále drží Mozilla Firefox, který však už delší dobu neúspěšně atakuje hranici čtvrtinového zastoupení na trhu. Naopak se od mety 25 procent spíše vzdaluje. Jeho lednový podíl činil 22,75 procenta, což je oproti prosinci nepatrný pokles (šest setin procentního bodu), takže lze hovořit o pokračující již dlouhodobější stagnaci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).