Hlavní navigace

Google Chrome: z rozšíření pouhé widgety?

3. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vývojáři nového prohlížeče Google Chrome přislíbili podporu rozšíření už krátce po zveřejnění prvních testovacích verzí na začátku letošního září. Nyní byly zveřejněny hlavní ideové body týkající se právě zamýšlených rozšíření. Jejich vývoj i používání mají být obdobné jako vývoj webových aplikací a weboví vývojáři by podle představ Googlu neměli mít s vývojem doplňků větší problémy. Z toho logicky vyplývá, že rozšíření v podání Google Chrome budou mít koncepcí blíže k widgetům v Opeře, nežli k…

Vývojáři nového prohlížeče Google Chrome přislíbili podporu rozšíření už krátce po zveřejnění prvních testovacích verzí na začátku letošního září. Nyní byly zveřejněny hlavní ideové body týkající se právě zamýšlených rozšíření. Jejich vývoj i používání mají být obdobné jako vývoj webových aplikací a weboví vývojáři by podle představ Googlu neměli mít s vývojem doplňků větší problémy. Z toho logicky vyplývá, že rozšíření v podání Google Chrome budou mít koncepcí blíže k widgetům v Opeře, nežli k rozšířením ve Firefoxu. Uvidíme, jestli to bude to pravé ořechové.

Každopádně se tvůrci Google Chrome chtějí vyvarovat chyb a problémů, se kterými se setkávají uživatelé Firefoxu při používání rozšíření. Doplňky v Google Chrome by měly běžet jako samostatný proces, takže jejich eventuální pád by neshodil další otevřené panely či okna prohlížeče. Podpora rozšíření má být navržena tak, aby s novou verzí prohlížeče Google Chrome nedošlo automaticky k zablokování starých rozšíření (resp. aby to ani nebylo nutné), což je pro některé uživatele Firefoxu notoricky známý a poměrně nepříjemný jev. (JasnaPaka Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).