Hlavní navigace

Google digitalizoval a zpřístupnil první Svitky od Mrtvého moře

27. 9. 2011
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Google společně s Izraelským národním muzeem přinášejí The Digital Dead Sea Scrolls – cílem projektu je digitalizace všech svitků a jejich zpřístupnění komukoliv na Internetu. Prozatím je zpracována pouze pětice svitků. Digitalizace probíhá s pomocí fotografovaní vedoucí k vytvoření 1 200 megapixelových obrázků – Svitky jsou tak dostupné ve vysoké kvalitě, včetně možností vyhledávání a anglického překladu.

Google společně s Izraelským národním muzeem přinášejí The Digital Dead Sea Scrolls – cílem projektu je digitalizace všech svitků a jejich zpřístupnění komukoliv na Internetu. Prozatím je zpracována pouze pětice svitků.

Digitalizace probíhá s pomocí fotografovaní vedoucí k vytvoření 1 200 megapixe­lových obrázků – Svitky jsou tak dostupné ve vysoké kvalitě, včetně možností vyhledávání a anglického překladu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).