Hlavní navigace

Google Docs s tabulkami v prezentacích, Gmail s novým přístupem k obrázkům

23. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Webově orientovaná kancelářská sada Google Docs se dočkala dalšího vylepšení. Vývojáři konečně vyslyšeli řadu uživatelů a implementovali do nástroje pro tvorbu prezentací podporu vytváření tabulek. Novou tabulku do prezentace můžete jednoduše umístit přes menu Insert (Vložit). Vytvoření tabulky je trochu jednodušší než v textovém editoru Google Docs. Nezobrazuje se box s detailnějším nastavením parametrů tabulky, počet buněk a sloupců si vyberete rovnou z menu. Následně lze tabulku upravovat už…

Webově orientovaná kancelářská sada Google Docs se dočkala dalšího vylepšení. Vývojáři konečně vyslyšeli řadu uživatelů a implementovali do nástroje pro tvorbu prezentací podporu vytváření tabulek. Novou tabulku do prezentace můžete jednoduše umístit přes menu Insert (Vložit). Vytvoření tabulky je trochu jednodušší než v textovém editoru Google Docs. Nezobrazuje se box s detailnějším nastavením parametrů tabulky, počet buněk a sloupců si vyberete rovnou z menu. Následně lze tabulku upravovat už přímo v prezentaci. (The Official Google Docs Blog)

Menšího vylepšení se opět dočkala i freemailová služba Gmail. Týká se konkrétně načítání obrázků v příchozích e-mailech ve webovém rozhraní služby. Dříve se načítaly z bezpečnostních důvodů až na přání uživatele. Nově tomu tak ve výchozím nastavení již být nemusí, tedy ne u e-mailů z ověřených adres (pomocí SPF nebo DKIM). V jejich případě se nyní obrázky zobrazují vždy, když už vám daný odesílatel poslal alespoň dva e-maily. Pokud by vám to ale takto nevyhovovalo, tak v nastavení služby se můžete vrátit k původnímu systému. (The Official Gmail Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).