Hlavní navigace

Google koupil agregátor zpráv Wavii

24. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Wavii podle některých zahraničních médií končí za 30 milionů dolarů v rukou Google, zájem prý mělo i Apple.

Google na jednu stranu ruší Google Reader, na druhou stranu kupuje firmu, která dělá „něco podobného“ (byť velmi vzdáleně, ale právě Reader by se pro část toho co Wavii dělá dal využít, stejně jako data ze „sociálních“ sdílení).

Wavii – www.wavii.com – je agregátor zpráv, který by měl pomoci lidem nalézt zprávy (a zdroje informací) na základě jejich potřeb. V principu tedy něco, co už roky zkoušejí desítky dalších společností. A také něco, co už před lety  bylo slibováno v rámci „budoucnosti“ Internetu a zpravodajství.

cif 24 - early cena - média

Podle TechCrunch.com cena přesahuje 30 milionů dolarů a Google soupeřil s Apple, které Wavii chtělo pro Siri. Vedle vlastni agregační technologie je Wavii založené na zpracování na základě analýzy přirozeného jazyka. TechCrunch.com také připomíná nedávnou akvizici Summly, které skončilo u Yahoo (také za 30 milionů dolarů).

TechCrunch se snaží přijít na to, kam vlastně Google může Wavii zařadit – podle logiky předpokládá Google Now, ale zmiňuje i Google Knowledge, Google News i Google Glass

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).