Hlavní navigace

Google+ má API

15. 9. 2011
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Dlouho očekávané API pro Google+ je tu. Podle Getting Started on the Google+ API jde o klasiku – RESTful HTTP,  JSON, OAuth 2 a snaha o používání syntaxí, které jsou již používány a lze je považovat za standardní. Google přináší i knihovny (Java, GWT, Python, Ruby, PHP, and .NET), které můžete začít používat – všechny jsou Open Source. První podoba API slouží pouze pro přístup k veřejně dostupným informacím.

Dlouho očekávané API pro Google+ je tu. Podle Getting Started on the Google+ API jde o klasiku – RESTful HTTP,  JSON, OAuth 2 a snaha o používání syntaxí, které jsou již používány a lze je považovat za standardní.

Google přináší i knihovny (Java, GWT, Python, Ruby, PHP, and .NET), které můžete začít používat – všechny jsou Open Source. První podoba API slouží pouze pro přístup k veřejně dostupným informacím.

Nově spuštěné Google Developers site nabízí další informace, které se mohou při vývoji aplikací využívajících Google+ hodit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).